Uv Gaat van Start

Wat is een UV-test?    Dinsdag 14 sept.19,00 uur  inschrijving +Info

U.V. staat voor UithoudingsVermogen. Tijdens een UV-examen loopt uw hond gedurende 20 kilometer naast de fiets (in draf) met u mee. Na 8 km. en na 15 km. wordt er een korte pauze van 15-20 minuten gehouden. Na de 20 km wordt er wederom een pauze gehouden en daarna volgen nog enkele gehoorzaamheidsoefeningen. De route voert over verschillende soorten wegdek.
Het zal duidelijk zijn dat U aan deze test natuurlijk niet zomaar met uw hond kunt deelnemen, u zult uw hond hier flink voor moeten trainen! De hond moet op het examen minimaal 18 maanden oud zijn: ze mogen niet ouder zijn dan 7 jaar. Voor rashonden is een rashondenlogboek verplicht. U kunt dit logboek aanvragen bij de Raad van Beheer(www.kennelclub.nl), voor stamboomloze  of een niet-rashond heeft u een werkboekje nodig. Aan te vragen bij de Commissie Werkhonden (www.hondensport.com). Zonder logboek/werkboek kunt u niet deelnemen aan het examen.

Het examen zal plaatsvinden 6 november as. We zullen minimaal 3 x samen trainen en er kunnen maximaal 20 honden deelnemen aan het examen deelnemen.  geschikt  voor bijna alle rassen .     Inlichtingen J.Bruggink.