Inschrijving A-, B- en C- cursus

Inschrijving  A-, B- en C- cursus voor honden bij Kynologenclub Rijssen en omstreken op maandagavond 7 oktober 2019.

Waarom met uw hond trainen bij KC Rijssen en omstreken (REO)?

Onze traningsmethode is beloningsgericht.

U benmisschien de trotse eigenaar van een geweldige hond. Helaas luistert hij/zij niet zoals u dat graag zou willen. 

Al onze medewerkers zijn vrijwilligers. Dit betekent niet alleen lage cursusgelden maar ook de gedrevenheid van gediplomeerde instructeurs die u met veel  plezier voorthelpen tijdens de opvoeding van uw hond.                          

Inschrijving is vanaf 19.00 uur bij KC REOin de kantine vd WRV, Arend Baanstraat 100/A Rijssen. 

De nieuwe cursussen starten op maandagavond 14 oktober 2019.

Pup socialisatie en Puppy cursus

Met uw pup kunt u ten alle tijde instromen. Voor de pup is het belangrijk gesocialiseerd te worden en de eerste oefeningen spelenderwijs te leren. Dit alles komt aan bod bij de puppy cursus. De eerste vier lessen (voor pups vanaf 9 t/m 12 weken) zijn op zaterdag ochtend. Als de pup 13 weken oud is, zal de puppy cursus op maandagavond of zaterdagochtend zijn.

Meer informatie zie website: www.kcrijssen.nl

Algemene Informatie

Kynologen Club Rijssen en omstreken (REO) is opgericht in 1945 en sinds de jaren zeventig worden er al gehoorzaamheidscursussen voor honden gegeven. Kynoloog wil zeggen ‘kenner van honden’. In Nederland wordt overkoepelend  gesproken over de Kynologie wanneer mensen zich bezig houden met fokken, houden, verzorgen, trainen van honden. REO is te vinden op de windhondenrenbaan op de Koerbelt in RijssenPups vanaf negen weken zijn  welkom op de vereniging voor de puppycursus. Daarna beginnen de opvoedcursussen. Als aanvulling kan men bij REO verschillende sporten beoefenen; zoals behendigheid en FCI Obedience, maar ook de Uithoudingsvermogen proef (UV) en Verkeers Zekere Hond (VZH) diploma. Dit zijn landelijk erkende diploma’s en voor sommige hondenrassen verplicht voordat er gefokt mag worden. Leden kunnen  gratis ringtraining krijgen; dit is een goede training voor degenen die willen showen met de hond, ook al is het maar  voor één keer. 

“Er zijn zeker verschillen binnen de verschillende rassen of kruisingen. Vooral de motivatie van een hond speelt mee in hoe snel hij iets leert. Het wil echter niet zeggen dat een hond die er lang over doet om een kunstje aan te leren, traag leert. Hij kan bijvoorbeeld heel snel leren te ontsnappen uit huis; dan is de motivatie anders. Juist deze diversiteit in rassen maakt een hondencursus geven altijd leuk, interessant en uitdagend, wat voor de ene hond prima werkt, hoeft voor de andere hond niet op te gaan. Daarom is het beheersen van rassenkennis en hondengedrag wel noodzakelijk.”. 

De leden van REO hebben één ding gemeen. De onvoorwaardelijke liefde die ze van de hond kunnen krijgen. En mensen helpen hun hond te begrijpen en te vertrouwen. De gezamenlijke passie voor de hond verbindt mensen met elkaar. Samen zoeken naar mogelijkheden en oplossingen maar ook samen lief en leed delen. “REO bestaat puur uit  vrijwilligers en daar zijn we ontzettend trots op. Dat mensen zich aansluiten bij een vereniging en hun eigen tijd opofferen voor een ander en voor de vereniging is iets waar velen niet bij stil staan.